X

Συνάντηση Βαρουφάκη – Όζμπορν

Μετά το Παρίσι, ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου συνάντησε τον Βρετανό ομόλογό του και στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Citi.

Ant1news

Στο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με ευρωπαίους ομολόγους του.

Το μεσημέρι είχε συνάντηση περίπου μιας ώρας με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζώρτζ Όζμπορν στην οποία παρεβρέθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της χώρας.

Μετά την συνάντηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διεξήχθη σε καλό κλίμα, δεν έγιναν δηλώσεις των δύο υπουργών, μετά απο σχετική βούληση της βρεατανικής πλευράς.

Κατά την παραμονή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Λονδίονο, έχουν προγραμματιστεί  συναντήσεις και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε μία απο τις καρδιές των διεθνών αγορών, το Σίτι του Λονδίνου.

Χθές, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν με τον οποίο έστειλαν μήνυμα ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Αυριο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντόαν.