X

Πέθανε ο Αλέκος Κιτσάκης

Έφυγε από την ζωή μία από τις μεγαλύτερες φωνές της Ηπείρου.

Ant1news

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αλέκος Κιτσάκης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Ο Αλέκος Κιτσάκης είχε υποστεί έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο το 2005, επιστρέφοντας από επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε ψάλλει τα κάλαντα στον, επίσης, Ηπειρώτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Είχε γεννηθεί το 1934 στο Ριζοβούνι Πρεβέζης και είχε μείνει ορφανός σε νεαρή ηλικία. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, από όπου ξεκίνησε τις συμμετοχές του σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Ομοσπονδίας.

Όταν η Φρειδερίκη τον είχε δει σε φιλανθρωπική εκδήλωση με την Μαρίκα Κοτοπούλη, στο θέατρο Rex, ενθουσιάστηκε και τον πήρε μαζί της στο Παλάτι, όπου έμεινε για μικρό διάστημα.

Αργότερα πήγε στην Κέρκυρα και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο του νησιού, το Αχίλλειο. Τον Σεπτέμβριο του 1949 πήγε στο Ορφανοτροφείο Πατρών, στη Μέση Γεωπονική Σχολή και παράλληλα στο Ωδείο Πατρών. Επιπλέον έψαλλε στην εκκλησία και συμμετείχε σε εκπομπές Δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.

Ο πρώτος γάμος του, το 1966 έληξε άδοξα και από τον δεύτερο, το 1987 απέκτησε τον γιο του.

Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, στον Άγιο Νικόλα Κοπανών.