X

Συνάντηση Δραγασάκη – Σάλλα για την πορεία της οικονομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, ενώ ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε και για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την ρευστότητα.

Ant1news

Στο πλαίσιο της σειράς επαφών, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, με τραπεζίτες εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση του κ. Δραγασάκη με τον Πρόεδρο της τραπέζης Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά τις επαφές με τον μεγαλομέτοχο της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα.

Η σημερινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον κ. Σάλλα έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και την επανεκκίνηση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, ενώ ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε και για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την ρευστότητα. 

Ωστόσο, χθες είχαμε αλλαγές στην διοίκηση της Eurobank, όπου αποχώρησαν ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, κ.κ.  Παναγιώτης Θωμόπουλος και Χρήστος Μεγάλου. Νέος πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank ορίστηκε ο Νίκος Καραμούζης και νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Φωκίων Καραβίας

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ότι αποφάσισε να αποδεχθεί πρόταση που του είχε γίνει για την ανάληψη θέσης συμβούλου στον όμιλο της Fairfax Financial, στο Τορόντο του Καναδά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην διοίκηση της Alpha Bank δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές το επόμενο διάστημα, ενώ σε ότι αφορά την Εθνική, όπως φαίνεται θα υπάρξουν, αποφάσεις όμως που θα ληφθούν σε εύθετο χρόνο. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Δραγασάκης σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για αλλαγές στις τράπεζες μετά από διαβούλευση, χωρίς να πληγούν τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στις τράπεζες θα γίνουν σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές και ότι δεν θα πληγεί η μετοχική αξία των τραπεζών.