X

Άρχισαν οι γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Η εφημερίδα «Αυγή» και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λένε όχι σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ant1news

Το ενδεχόμενο να προταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετρά ήδη τις πρώτες δημόσιες αντιδράσεις του στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ζητάει από την Κουμουνδούρου να βάλει τέλος σε αυτή τη φημολογία,  σημειώνοντας ότι «το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία» για να προσθέσει:

 «Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!».

Αλλά και η  βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία με σημερινό της άρθρο με τον τίτλο, «Όχι σε Πρόεδρο της Δεξιάς ή της κεντροδεξιάς», ζητά «οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο (ή και τον Κ. Καραμανλή!) πρέπει να σταματήσουν αμέσως». Η κυρία Γαϊτάνη επισημαίνει ότι μια τέτοια προοπτική θα ενισχύσει τις αμφιβολίες που δημιούργησε στις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ και θα αποδυναμώσει την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς τονίζοντας:

«Είναι επίσης λαθεμένο το επιχείρημα ότι η ανάδειξη ενός Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ο μνημονιακός αντιπρόεδρος …της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, θα ενισχύσει την κοινωνική «συναίνεση» προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: η «συγκατοίκηση» θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση μας, ενώ θα προσφέρει όχι αμελητέα πολιτικά όπλα (π.χ. δικαίωμα αναπομπής των νομοσχεδίων) στους αντιπάλους μιας πολιτικής που πρέπει να επιδιώξει σταθερά την ανατροπή της λιτότητας».

Ενδιαφέρον έχει και το δημοσίευμα της «Αυγής», το οποίο τιτλοφορείται , «Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!».

 «Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από "άλλο χωριό". Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας» εξηγεί χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ουτε σε νοοτροπία.

Μνημονιακός και μάλιστα άνευ αντιλογίας, άριστος επικοινωνιακά, μετράει ως επαγγελματίας ένα - ένα τα βήματα της ανόδου του στο στερέωμα της εξουσίας: από δήμαρχος της Αθήνας με μεγάλη προσφορά σε... κάγκελα, αρχηγός κόμματος που δεν έφτασε ποτέ σε εκλογές, υπουργός της Ν.Δ. ως παλιννοστήσας, επίτροπος στην Ε.Ε. πρόσφατα και τώρα προαλειφόμενος για αρχηγός του κράτους».

Και το άρθρο καταλήγει: «Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι όλη η συζήτηση περί Αβραμόπουλου εισάγει καινά δαιμόνια όπως η ανταλλαγή (πάρε Πρόεδρο, δώσε μου επίτροπο), τότε οι εντυπώσεις δεν θα είναι διόλου θετικές για τη νέα κυβέρνηση. Η Αριστερά έχει αρκετά στελέχη ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία, που θα μπορούσαν και τον θεσμό να τιμήσουν και την εθνική υπόθεση της διαπραγμάτευσης να στηρίξουν».