X

Boston Globe: Να ακούσει το Βερολίνο το μήνυμα της Ελλάδας

Χαρακτηρίζει καταστροφική για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή οικονομία, μια πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Ant1news

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση  γενικότερα και τη Γερμανία ειδικότερα, να δουν με άλλο μάτι το Ελληνικό ζήτημα χρέους.

«Έχει έρθει η ώρα για να ακούσει το Βερολίνο το μήνυμα της Ελλάδας για τη λιτότητα» τονίζει σε κύριο άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Boston Globe, επισημαίνοντας επίσης ότι «ένα άλλο κρίσιμο βήμα θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, ενώ θα αποσταθεροποιούσε την κλυδωνιζόμενη ευρωπαϊκή οικονομία».

Η σύνταξή της εφημερίδας υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες έκαναν σαφή τον θυμό τους και την αγωνία τους: Με τη νίκη του έντονα αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι απέρριψαν τα σκληρά μέτρα λιτότητας - που ζητούσαν η Γερμανία και οι άλλοι πλούσιοι πιστωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προϋπόθεση για το σχέδιο διάσωσης του 2010 - τα οποία οδήγησαν πολλούς Έλληνες στη φτώχεια, οδήγησαν τη νεανική ανεργία άνω του 50%, ενώ περιέκοψαν δραματικά τα κρατικά προγράμματα. Έχει έρθει η ώρα για να ακούσει το Βερολίνο το μήνυμα της Ελλάδας για τη λιτότητα».