X

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη στην Ευρυτανία

Επικίνδυνη η αποστολή που ανέλαβαν οι άντρες της 7ης  ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή ανδρών από τη Π.Υ. Καρπενησίου.

Ant1news

Σε ορεινή περιοχή του Προυσού, στον οικισμό Πρόδρομο κοντά στο χωριό Καστανιά, έχουν εγκλωβιστεί παππούς, γιαγιά και το μικρό τους εγγονάκι 2-3 ετών.

Η οικογένεια είναι σε σπίτι, αλλά δεν υπάρχει και κανείς δεν ξέρει αν έχει συμβεί κάτι και αν είναι καλά στη υγεία τους. Όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μικρό παιδί.

Η πρόσβαση στον οικισμό είναι αδύνατη λόγω κατολισθήσεων, αφού ο δρόμος έχει κοπεί σε δυο σημεία, όπως αναφέρει το Lamia Report.

Στην επιχείρηση συμμετέχει 5μελής ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και δυο άνδρες της Π.Υ. Καρπενησίου. Οι διασώστες για να φτάσουν στον οικισμό πρέπει να προχωρήσουν μέσα στη νύχτα εν μέσω χιονοθύελλας 15 με 20 χιλιόμετρα, περίπου.

Η ορατότητα είναι περιορισμένη, τα μονοπάτια τα έχει σκεπάσει το χιόνι και είναι επικίνδυνο να πέσουν σε γκρεμό, αφού η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Ανδρέα Μωράτη πριν από λίγο μας είπε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να φτάσουν στον οικισμό όπου είναι εγκλωβισμένη η οικογένεια.