X

Μέρκελ: Ανυπομονώ να γνωρίσω τον Τσίπρα

Δεν υπάρχουν διαφορές στο πως βλέπουν το Ελληνικό χρέος τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, υποστήριξε η καγκελάριος.

Ant1news

Σε κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον πρωθυπουργό της Μάλτας,  Τζόζεφ Μούσκατ, η καγκελάριος της Γερμανίας,  Άγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των όρων που το συνοδεύουν.

«Δεν πιστεύω ότι διαφέρουν οι απόψεις των κρατών-μελών στο θέμα της Ελλάδας, τουλάχιστον επί της ουσίας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος για να συνεχίσει, «Παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Όσο για την επικείμενη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, την Δευτέρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να συναντηθούν νωρίτερα. 

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για ένα τετ-α-τετ, παρότι δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της καγκελαρίου να αποφύγει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός της Μάλτας εξέφρασε την  αντίθεση του για ένα πιθανό νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, δηλώνοντας όμως ανοιχτός σε συζήτηση για τους όρους αποπληρωμής του. 

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπεργκ, δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στη θέση της Γερμανίας για την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε πως η Γερμανία περιμένει ένα κατανοητό ελληνικό σχέδιο για να συζητήσει. Μάλιστα ο κ. Ζάιμπεργκ υποστήριξε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε καθόλου στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.