X

«Συναγερμός» στον Έβρο

Εκκενώθηκαν χωριά καθώς η στάθμη στον Έβρο ξεπέρασε κατα 2 μέτρα το όριο συναγερμού.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού είναι ο νότιος Έβρος καθώς η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει κατά 2 μέτρα το όριο επιφυλακής και τα νερά απειλούν με πλημμύρες τα χωριά Λαγυνά και Πόρος που έχουν ήδη εκκενωθεί.

Τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού έσπασαν και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό Λαγυνά.

Ο Πόρος εκκενώθηκε προληπτικά καθώς τα νερά του ποταμού κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς τον οικισμό και υπάρχει κίνδυνος να μην αντέξουν τα αναχώματα.

Η παροχή των νερών έχει αγγίξει τα 2.760 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο Πέταλο το σταθμήμετρο δείχνει 7 μέτρα και 80 εκατοστά, με όριο συναγερμού τα 5 μέτρα και 80 εκατοστά.

Στον Έβρο μετέβη, με εντολή πρωθυπουργού, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, εκφράζοντας έτσι όπως επισημαίνεται τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών της Θράκης.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν αναλαβει την πρωτοβουλία για την ανάσχεση και αντιμετώπιση των συνεπειών από τα  έντονα και συνεχιζόμενα καιρικά φαινόμενα με βασική προτεραιότητα  να μην τεθούν  σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς επίσης  να αντιμετωπιστούν οι ζημιές να καταγραφούν και να αποζημιωθούν οι  πληγέντες.