X

Bloomberg: Η Ελλάδα αναζητά σχέδιο C μετά την απόρριψη από το Eurogroup

«Δεν κάνουμε» δανεισμούς-γέφυρες, είπε την Παρασκευή ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ant1news

«Η Ελλάδα αναζητά ένα σχέδιο C μετά την απόρριψη του προγράμματος-γέφυρα από το Eurogroup», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg και φιλοξενεί σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ένα μικρό βίντεο αφιέρωμα για τις περιοδείες του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν θα ικανοποιήσουν το αίτημα της Ελλάδας για βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική συμφωνία, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Δεν κάνουμε» δανεισμούς-γέφυρες, είπε την Παρασκευή ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «μια απλή επέκταση είναι δυνατή» όσο υλοποιείται πλήρως το πρόγραμμα.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη αποτύχει στα αιτήματά της για το θέμα του χρέους και επισημαίνει ότι η επόμενη αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όταν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης θα αντιμετωπίσει τους ομολόγους του στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, λίγο αφότου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιήσει μία μεγάλη πολιτική ομιλία την Κυριακή (κατά τις προγραμματικές δηλώσεις).

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί στις επόμενες εβδομάδες, μήνες», πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και προειδοποίησε ότι μια συζήτηση επί των όρων του προγράμματος διάσωσης θα σήμαινε ότι «δεν μιλάμε πλέον για μια απλή επέκταση».

Δείτε το μικρό βίντεο αφιέρωμα του Bloomberg για τις περιοδείες του Υπουργού Οικονομικών: