X

«Αποκλεισμένα» τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα

Δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα δρομολόγια λόγω επίσχεσης εργασίας των ναυτικών στα πλοία της γραμμής.

Ant1news

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, οι οποίοι βιώνουν ένα ιδιότυπο αποκλεισμό στα νησιά τους. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος,το «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, επρόκειτο να αντιμετωπίσει προβλήματα  λόγω ενδεχόμενης επίσχεσης εργασίας του πληρώματος σε περίπτωση που η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα που όφειλε.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν κάποια χρήματα και έτσι το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή το απόγευμα για Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο -Σητεία - Κάσο - Πηγάδια - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο.

Το πλοίο που το αντικατέστησε στην προαναφερθείσα γραμμή, το οχηματαγωγό «Παναγία της Τήνου», αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα λόγω επίσχεσης εργασίας 10 μελών του πληρώματος και έτσι ματαιώθηκε το δρομολόγιο που είχε προγραμματιστεί για τις 22:00 της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε πληρώματα πλοίων ορισμένων εταιρειών είχε τεθεί στις επαφές που είχε μέσα στην εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτοπλόοι είχαν πει ότι θα ρυθμιστεί το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.