X

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί

Ο Τσίπρας είναι λογικός αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε.

Ant1news

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου και επανέλαβε με άλλα λόγια αυτά που ακούμε από τους γερμανούς πολιτικούς τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε ως λογικό άνθρωπο τον κ. Τσίπρα, με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει! Για να συμπληρώσει όμως δεικτικά ότι ο ρόλος του πολιτικού που είναι σε προεκλογική περίοδο τελείωσε και τώρα πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρωθυπουργός.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση», συνέχισε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε επίσης ότι μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση,  «Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής».

Η επωδός στη συνέντευξη του κ. Σουλτς ήταν το «κάλεσμα» στην ελληνική κυβέρνηση να φορολογήσει του πολύ πλούσιους και να πατάξει την φοροδιαφυγή διαβεβαιώνοντας πως στη προσπάθεια της αυτή θα έχει την αμέριστη στήριξη όλης της Ευρώπης.