X

Όλι Ρεν: «Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές εβδομάδες»

Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει retweet από τους Financial Times και εύχεται… «καλό κουράγιο».

Ant1news

Ο Όλι Ρεν προωθεί στο λογαριασμό του στο Twitter αρνητικό κείμενο των Financial Times.

«Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή» (All Grexit needs is a few more disastrous weeks like this) κάνει retweet και εύχεται «καλό κουράγιο» στους ακολούθους του.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα.

Σύμφωνα με τον υπογράφοντα, κ. Münchau, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, αφού απέρριψε μονομερώς την τρόικα, έκανε περιοδεία στην Ευρώπη σαν ροκ σταρ, με αποτέλεσμα καταλήγοντας στην Γερμανία, να βρει κλίμα εχθρικό όσο ποτέ.

Ο αρθρογράφος σημείωνει ότι  «από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους».

Προσθέτει, τέλος ότι: «Ήταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».