X

Για προσλήψεις μονίμων γιατρών δεσμεύτηκε ο Κουρουμπλής

Θα εξεταστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα της συνολικής αναδιάρθρωσης και στελέχωσης του ΕΣΥ.

Ant1news

Με εκπροσώπους  της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και του Πανελλήνιου Ιατρικού  Σύλλογου (ΠΙΣ) συναντήθηκε ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η ολοκλήρωση της πρόσληψης 717 μόνιμων γιατρών που εκκρεμεί από το 2007, ενώ θα προσληφθούν άμεσα άλλοι 300 επικουρικοί γιατροί για κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Επιπλέον διερευνάται η δυνατότητα πρόσληψης με ταχείες διαδικασίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την επαναλειτουργία των κλειστών θέσεων εντατικής θεραπείας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κουρουμπλής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για την επαναπρόσληψη 2.499 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές του ΠΕΔΥ. Για τους εν λόγω γιατρούς εκκρεμεί η διευθέτηση της εργασιακής σχέσης με την οποία θα επαναπροσληφθούν.

Τέλος ο υπουργός υγείας δεσμεύτηκε ότι σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί το θέμα της συνολικής αναδιάρθρωσης και στελέχωσης του ΕΣΥ. Επίσης ως το τέλος Μαρτίου, θα συζητηθεί και το θέμα των υπερβάσεων στο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, για το οποίο η χώρα μας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 εκατομμυρίων ευρώ.