X

Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση του ψύχους

Για δεύτερη μέρα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, που έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων και των ευπαθών ομάδων από το κρύο.

Ant1news

Ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα παραμείνει και σήμερα το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69), προκειμένου να φιλοξενήσει τους άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

Κατά την χθεσινή, πρώτη, ημέρα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ φιλοξενήθηκαν 23 πολίτες, ενώ ομάδες ειδικών από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σε συνεργασία με 16 φορείς, εθελοντικές ομάδες και εξειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε συγκροτημένα κλιμάκια, συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις  προκειμένου να εφοδιάσουν τους αστέγους με κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τους ενημερώνουν για το διαθέσιμο θερμαινόμενο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το 24ωρο λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, ο τετραψήφιος αριθμός 1595, για περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.