X

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Εξαιτίας της κακοκαιρίας πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο δρόμο, λόγω του πάγου.

Ant1news

Ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν εδώ και ένα 24ωρο την Ελλάδα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις σήμερα καθώς σε πολλά σημεία το χιόνι που έπεσε χθες έχει μετατραπεί σε παγετό.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχουμε από Δήμους της Αττικής στις 11/2 θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητας Ανατολικής Αττικής:

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ : Παραμένουν κλειστά : 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης

Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Βριλησσίων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων).

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των Δήμων Ηρακλείου και Παπάγου Χολαργού και Αγίας Παρασκευής τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11/2.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10:00 εκτός από τα παρακάτω τα οποία θα παραμείνουν κλειστά: 16ο Δημοτικό,16ο Νηπιαγωγείο και 8ο Γυμνάσιο (Περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου)

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Πολιτείας (7Ο Δημοτικό Σχολείο) και της Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο) δεν θα λειτουργήσουν. Για όλα τα υπόλοιπα σχολεία η λειτουργία τους θα κριθεί από τους Διευθυντές αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κάθε Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των οικείων Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Πυκνό χιόνι το πρωί στην Πεντέλη: