X

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα

Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο. Κλειστά τα σχολειά σε πολλές περιοχές.Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Ant1news

 

«Πολικές» θερμοκρασίες επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμα και στα πεδινά.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και λίγα 24ωρα την Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού.

 Οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το χιόνι που πέφτει μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε πάγο.

 Πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά λόγω του χιονιού αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι άνεμοι που πνέουν με ένταση 9 και 10 μποφόρ στο Αιγαίο κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Αθήνας.

Στην Αττική το χιόνι που έπεσε χθες αλλά και σήμερα το πρωί προκάλεσε δυσκολία στις μετακινήσεις ενώ αρκετά σχολεία δεν άνοιξαν. (Δείτε εδώ ποια σχολεία παραμένουν κλειστά)

 

 

Μακεδονία

   Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

 Στους 2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 56%, αραιή συννεφιά και βόρειο άνεμο 4 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

 Στους -3 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 64%, αίθριο καιρό και βόρειο άνεμο στα 3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

 

Κρήτη

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα της κακοκαιρίας, που πλήττει για τρίτη ημέρα και την δυτική Κρήτη.

 Από το πρωί μηχανήματα της αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο δρόμο προς Ομαλό που είναι κλειστός λόγω χιονόπτωσης καθώς και στην περιοχή Ασκύφου Σφακίων, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου υπάρχουν καταπτώσεις βράχων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

 Στα Χανιά λόγω της χιονόπτωσης και της αδυναμίας πρόσβασης μαθητών και εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Σφακίων, της Ασή Γωνιάς, του Έλους, της Κανδάνου και του Ροδοβανίου.