X

Τατσόπουλος: Οι δηλώσεις του Μπαλτά μοιάζουν με εκδίκηση του κομπλεξικού

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδεία κ. Μπαλτά, σχετικά με τις δηλώσεις του για την αριστεία, εξαπέλυσε ο κ. Τατσόπουλος.

Ant1news

Λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αριστεία.

Ο κ. Μπαλτάς στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ανέφερε σε κάποιο σημείο, «Πειραματικά και πρότυπα οι εξετάσεις είναι παράλογες. Γιατί πειραματικό σχολείο σημαίνει όχι σχολείο αριστείας, όπου αριστεία υπό κάποιους όρους είναι ρετσινιά. Διότι αν γίνεις άριστος με απλώς μια διαδικασία, φέρεις το βάρος της αριστείας σου, πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς την αριστεία σου εσαεί, ενώ εάν αποτύχεις στον διαγωνισμό αριστείας, τότε φέρεις το στίγμα αυτής της αποτυχίας».

Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την  οργισμένη αντίδραση του κ. Τατσόπουλου ο οποίος σχολίασε λέγοντας, «Ειδικά οι δηλώσεις του κ. Μπαλτά, στο θέμα της αριστείας, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Σαν να ήταν η εκδίκηση του κομπλεξικού, η χαρά του. Ουσιαστικά έλεγε ότι η αριστεία προκαλεί άγχος και σε αυτόν που θα την επιδιώξει να την κατακτήσει και κυρίως προκαλεί άγχος σε αυτούς που δεν θα τα καταφέρουν και θα ζουν με αυτό το κόμπλεξ. Καταδικάζεις την προσπάθεια, τον ανταγωνισμό και στο μυαλό του Μαρξιστή Μπαλτά, ο ίδιος το έχει πει άλλωστε με περηφάνια ότι είναι, καταδικάζεις και τον καπιταλισμό».

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο BHMAFM, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε επίσης πως για πρώτη φορά στη ζωή του είδε να πραγματοποιείται φιλοκυβερνητική διαδήλωση  και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λάθος μήνυμα συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ.