X

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο μνημόνιο 3

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Τσίπρα, η οποία θα επαναληφθεί το βράδυ με αντικείμενο τη πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ant1news

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο χθεσινό eurogroup, υποστήριξε πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση είναι να «παίζει» με τις λέξεις, την ίδια ώρα που η κατάσταση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη για τη χώρα.

«Θέλουμε να στηρίξουμε μια εθνική διαπραγμάτευση.

Αντί όμως να έχουμε ενημέρωση, παρακολουθούμε από την τηλεόραση την κυβέρνηση, να εκλιπαρεί τους ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κάποιες άλλες λέξεις, όχι για την ουσία των θεμάτων.

Στο μεταξύ τα οικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται.

Δεν καταλαβαίνω, γιατί εθελοτυφλούμε ομαδικά. Γιατί κάποιοι παίζουν με τα πιο ευγενικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση λέει δέχομαι παράταση της δανειακής  σύμβασης, αλλά όχι παράταση του μνημονίου. Έλεος.

Το μνημόνιο είναι η δανειακή σύμβαση. Αυτό που έχει παραταθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου, είναι η δανειακή σύμβαση.

Η κυβέρνηση λέγοντας ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση υποχωρεί και μας πηγαίνει πλησίστια στο μνημόνιο 3, ενώ εμείς είχαμε ετοιμάσει την έξοδο από το μνημόνιο και το πέρασμα στην προληπτική πιστωτική γραμμή για να αναπνεύσει η οικονομία, να έχουμε ανάπτυξη και απασχόληση».

Σήμερα  το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Τσίπρα, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε στον πρωθυπουργό το αίτημα του για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την διαπραγμάτευση. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να έχουν εκ νέου επικοινωνία σήμερα το βράδυ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, προκειμένου ο Πρωθυπουργός να παράσχει στον κ. Βενιζέλο την απαραίτητη ενημέρωση.