X

Άμεση απόλυση μεταναστών στα κέντρα κράτησης και κλείσιμο της Αμυγδαλέζας

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των Πανούση και Χριστοδουλοπούλου, δημιουργήθηκε ένταση και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην Αμυγδαλέζα.

Ant1news

Με αφορμή τον θάνατο δύο μεταναστών που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, πριν από λίγες ημέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Γιάννης Πανούσης και η αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανακοίνωσαν σήμερα,  διαδικασίες, με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Οι διαδικασίες αφορούν  άμεση απόλυση αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης, καθώς και το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανοιχτή δομή φιλοξενίας λόγω του ότι είναι αστυνομική υπηρεσία, την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εφαρμογή των νόμων για το άσυλο και τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών.

Επεισόδια στην Αμυγδαλέζα

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις αυτές ξέσπασαν μικροεπεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Η ένταση ξεκίνησε όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κοντέινερ, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ενώ αργότερα εκδηλώθηκε και δεύτερη φωτιά σε άλλο χώρο.

Κάποιοι από τους κρατούμενους έκαψαν τα ρούχα τους και ορισμένοι εξ αυτών φώναζαν «ελεύθεροι- ελεύθεροι» .Η κατάσταση πάντως βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν έχει χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν επί τόπου.