X

Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για την Ελλάδα

Αύριο στις 16:00 (Ελλάδος), ανακοίνωσε ο Ντάισελμπουμ. Ίδια ώρα σήμερα, συνεδριάζει το EWG. Εκτίμηση Βαρουφάκη για "καλή κατάληξη σε τεχνικό επίπεδο".

Ant1news



Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 16:00 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Την έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσω του twitter, λίγο αφότου δέχθηκε την ελληνική αίτηση για την παράταση.

Την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι εάν συνεχιστούν οι συζητήσεις "σε αυτό το κλίμα", σήμερα στο Euro Working Group, που συνεδριάζει στις 16:00, "θα υπάρξει καλή κατάληξη σε τεχνικό επίπεδο" και ότι την Παρασκευή "θα υπάρξει μια τυπική έγκριση της ελληνικής θέσης".

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης, αυτή τη στιγμή εξετάζεται και αξιολογείται το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την εξάμηνη παράταση από τους τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες.