X

Με παρέλαση, κέφι και χορό κορυφώνεται το καρναβάλι της Πάτρας

Δείτε ζωντανά στον ant1news.gr από το μεσημέρι τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.

Ant1news



Σήμερα το μεσημέρι περίπου στις 14:00 κορυφώνεται το πατρινό καρναβάλι με την μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Πάτρας.

Την παρέλαση θα ανοίξει η μπάντα του δήμου, η οποία θα ακολουθείται από τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού, ενώ θα ακολουθούν τα υπόλοιπα άρματα με θέματα εμπνευσμένα όπως πάντα από την πολιτική ζωή του τόπου. Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου, που θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους, τούς θεατές.

Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα ο εικαστικός Ευθύμιος Αργυράτος, θα δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο ζωγραφική με την μέθοδο του προτζέκτορα, κάνοντας όλους τους θεατές κοινωνούς της καρναβαλικής του έμπνευσης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την λήξη του καρναβαλιού και αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά.





Το Σάββατο το βράδυ ένα «ποτάμι» 35.000 καρναβαλιστών «ξεχύθηκε» στην νυχτερινή παρέλαση, σκορπώντας το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Κέφι, χορός και διασκέδαση συνθέτουν το σκηνικό του καρναβαλιού.