X

«Καθαρά» τα όπλα της δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια το καλάσνικοφ και το πιστόλι, με τα οποία εκτέλεσαν έξω από το σπίτι του τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην Ελληνική Αστυνομία λένε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο για τα κίνητρα της εκτέλεσης, αν και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αντίθετα, μπορεί κύκλωμα εγκλείστων των φυλακών να ενοχλήθηκαν από τη στάση του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος και να αποφάσισαν να τον "βγάλουν από τη μέση", όπως λένε και στη γλώσσα τους. 

Για αυτόν τον λόγο η υπόθεση είναι στα χέρια της ασφάλειας και μόνο, εάν προκύψει κάποιο στοιχείο, που να δείχνει ομάδα του αντάρτικου πόλης, τότε θα αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Σε ερευνητικό επίπεδο, έχουν πολύ λίγα στοιχεία στη διάθεσή τους. Τα ευρήματα είναι ουσιαστικά οι 43 κάλυκες από το καλάσνικοφ και το εννιάρι πιστόλι. Το δεδομένο είναι ότι και οι δύο εκτελεστές άδειασαν τα όπλα τους.

Επίσης, δεδομένο είναι ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει το στόχο τους, είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και της περιοχής και είχαν σχεδιάσει με ακρίβεια το χτύπημά τους. Αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, θεωρούν ότι ήταν μάλλον τρεις οι δράστες, ο οδηγός και οι δύο εκτελεστές, που πιθανόν να μην βγήκαν καν από το αυτοκίνητο αλλά να πυροβόλησαν μέσα από αυτό, από τη θέση του συνοδηγού και την πίσω από αυτή.

Φαίνεται ότι δεν επέλεξαν τυχαία να χτυπήσουν στο χωριό τον αρχιφύλακα, καθώς είναι παραθαλάσσιο και αυτήν την εποχή είναι ερημικό, ενώ -όπως φαντάζεστε- δεν υπάρχουν πουθενά κάμερες ασφαλείας, που θα μπορούσαν να καταγράψουν τις κινήσεις τους.

Οι αστυνομικοί, πάντως, προσπαθούν να συλλέξουν βίντεο από κάμερες, έστω και αρκετά χιλιόμετρα μακριά, μήπως και μπορέσουν να συνδυάσουν τα δεδομένα και βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο και τους επιβαίνοντες.