X

CNBC: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ με διαφορετικό πρόγραμμα

Σε γκάλοπ που διενήργησε το δίκτυο μεταξύ οικονομολόγων το 75% εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Ant1news

Μπορεί τα σενάρια των οικονομολόγων και των διαφόρων ειδικών για το μέλλον της χώρας μας στη νομισματική ένωση, να είναι αλληλοσυγκρουόμενα, αλλά το οικονομικό δίκτυο CNBC σε γκάλοπ που διενήργησε παίρνοντας τη γνώμη 51 οικονομολόγων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν τίθεται καν θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα το 75% των ερωτηθέντων οικονομιλόγων θεωρεί πως η Ελλάδα όχι μόνο θα μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά θα ενταχθεί και σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που είχε μέχρι πρότινος. Σημειώνουν δε πως θα έχουν συμφωνηθεί πλήρως οι νέοι όροι και οι προϋποθέσεις, ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους «θεσμούς».

Οι απόψεις των ειδικών

Ενδεικτικά, ο  Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, της Allianz, υποστήριξε πως, «Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα μπορούσε να προκληθεί ένα βραχυπρόθεσμο χάος, αλλά δεν θα γονάτισε την παγκόσμια οικονομία».

Ο Γιέσπερ Μπράντγκααρντ, διευθύνοντας σύμβουλος της δανέζικης εταιρίας Novo Nordisk, υποστήριξε με τη σειρά του, «Ελπίζω πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει καταλλήλως στην πολύ ευαίσθητη προσέγγιση που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και όλο αυτό θα οδηγήσει σε έναν σαφή και διάφανο δρόμο προς τα μπρος».