X

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομίας

Επί τάπητος όλα τα "καυτά" μέτωπα και ο συντονισμός δράσεων, μετά το μήνυμα Τσίπρα και τις προαναγγελίες Βαρουφάκη για τα φορολογικά.

Ant1news

Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του σε ότι αφορά την "λίστα Βαρουφάκη", συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομίας, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στο Συμβούλιο, βασικός στόχος του οποίου είναι ο συντονισμός δράσεων, μετέχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και όλοι οι οικονομικοί υπουργοί της Κυβέρνησης.

Επί τάπητος τίθενται όλα τα "καυτά" ζητήματα που αφορούν τα επόμενα βήματα, μετά απο την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων και την κατ΄ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup, με προτεραιότητα στην προώθηση των μέτρων για οποία δεσμεύθηκε η Κυβέρνηση στους εταίρους.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται όλα τα "αγκάθια" στην πραγμματική οικονομία και την φορολόγηση πολιτών κι επιχειρήσεων, στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του, με βασικότερα το πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων, τον ΕΝΦΙΑ και την αντικατάσταση του απο τον ΦΜΑΠ, την επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και τις επερχόμενες αλλαγές στον ΦΠΑ, που προανήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ρευστότητα και την εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.