X

Φλαμπουράρης: Δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ

Τι είπε για το αφορολόγητο των 12.000, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις και την 13η σύνταξη.

Ant1news

Ο Υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε πως δεν χρειάζεται να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, γιατί όπως έχει αποδειχθεί, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει και αύξηση των εσόδων.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ρευστότητας και εμφανίστηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας, «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά νομίζουμε ότι σύντομα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό στη συνέντευξη που έδωσε στο MEGA, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα αποφέρει έσοδα στο δημόσιο και δεν θα δημιουργήσει χρηματοπιστωτικό πρόβλημα, ενώ συμπλήρωσε πως «Δεν μπορεί να πουν όχι οι θεσμοί»

Για τις αντικειμενικές αξίες επισήμανε ότι, «δεν μπορούμε οριζόντια να τις κατεβάσουμε, πρέπει να γίνει με ζώνες και αυτό θα καθυστερήσει λίγο», ενώ για το αφορολόγητο στις 12.000 είπε ότι δεν το βλέπει νωρίτερα από τον Ιούνιο.

Κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τη τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταργηθεί και ότι το όριο με τις αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες δεν μπορεί να είναι κάτω από τις 500.000 ανά οικογένεια.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί στο τέλος του χρόνου και ότι η συνεργασία μεταξύ των υπουργών, Βαρουφάκη και Δραγασάκη είναι άριστη.

Σε ότι αφορά την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως ήταν μια παραγωγική συνεδρίαση, μέτρησε περίπου 18 βουλευτές που τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας, με 5 από αυτούς να ψηφίζουν κατά και άλλους τόσους λευκό.

 Μεταξύ των διαφωνούντων, σύμφωνα με τον υπουργό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.