X

Πως έβρισκε στόχους σπείρα Γεωργιανών που ξάφριζε ηλικιωμένους

Επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δείτε πως έστηναν το κόλπο...

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Χειροπέδες σε έντεκα άτομα πέρασαν τα στελέχη του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, τα οποία είναι μέλη σπείρας που χρησιμοποιούσε οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες προκειμένου να αντλούν πληροφορίες για την οικονομική επιφάνεια των εργοδοτών τους και να τους αρπάζουν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 7 άνδρες και 4 γυναίκες, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας. Τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε σπίτια όπου συχνάζουν γυναίκες από την Γεωργία, οι οποίες εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες και οικιακοί βοηθοί, τις στρατολογούσαν και μετά εισέβαλαν σε σπίτια των εργοδοτών τους.

Μέχρι στιγμής τα στελέχη της ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει δέκα διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και δύο ληστείες.

Στην πρώτη περίπτωση στην Αγία Παρασκευή η οικιακή βοηθός έριξε υπνωτικό χάπι στον ηλικιωμένο εργοδότη της και οι συνεργοί της άρπαξαν 3.600 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα μέλη της σπείρας εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Μαρούσι, έδεσαν και φίμωσαν 83χρονη και της άρπαξαν 2000 ευρώ.