X

Σκουρλέτης:Το μνημόνιο μένει πίσω

Η πολιτική μας θα υλοποιεί πολλές από τις δεσμεύσεις μας.

Ant1news

Ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, έδωσε σήμερα το παρών σε ειδική ημερίδα του σώματος επιθεώρησης εργασίας και αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος κυρίως στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους χώρους και την αγορά εργασίας μετά τις εκλογές.

Ο κ. Σκουρλέτης αποκάλυψε πως μέσα στον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στη βουλή πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την αποκατάσταση του ΟΜΜΕΔ, ρυθμίσεις για τις ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ θα διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τις αποζημιώσεις, τις ομαδικές απολύσεις, τη μετενέργεια, το συνδικαλιστικό νόμο και βεβαίως τον κατώτατο μισθό, εξαγγελία που είχε γίνει προεκλογικά «σημαία» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για το θέμα αυτό ο Υπουργός δεσμεύτηκε για καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης της εξαγγελίας μέσα στο 2016 με τους κοινωνικούς φορείς να αποφασίζουν τον τρόπο. Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι καθημερινά φτάνουν στο υπουργείο του καταγγελίες για πιέσεις στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών σε ότι αφορά την συμφωνία για την παράταση του προγράμματος στήριξης και τόνισε πως μέσω αυτής επετεύχθη ο διαχωρισμός δανειακής σύμβασης και μνημονίου.

«Το μνημόνιο μένει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και «η διαπραγμάτευση θα είναι συνεχείς για τους επόμενους τέσσερις μήνες».

Ο Υπουργός έκανε λόγο ακόμα για την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης  λύσης για το χρέος με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους, υ6ποστήριξε ότι η συμφωνία μας απαλλάσσει ως χώρα από το αυστηρό πλαίσιο των πρωτογενών πλεονασμάτων και κατέληξε λέγοντας ότι η πολιτική μας θα υλοποιεί πολλές από τις δεσμεύσεις μας.