X

Μίκαελ Φουκς: Ο Βαρουφάκης πρόσβαλε Μέρκελ και Σόιμπλε

Για προσβλητική φρασεολογία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έκανε λόγο ο σύμβουλος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Ant1news

Στην φρασεολογία που χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη και ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αποδίδει το ανθελληνικό κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία ένας εκ των στενών συνεργατών της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο Μίκαελ Φουκς.

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βαρουφάκη σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC. Ερωτώμενος για την αρνητική στάση μεγάλης μερίδας της γερμανικής κοινής γνώμης απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Φουκς υποστήριξε: «Οφείλεται εν πολλοίς στην ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη… Δεν έπρεπε να αντιμετωπίζει τον ΥΠΟΙΚ μας και την Καγκελάριο με αυτόν τον τρόπο. Ήταν ιδιαίτερα προσβλητικός».

Ο σύμβουλος της Μέρκελ επισήμανε πως η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να βρει άμεσα λύσεις για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Τόνισε, επίσης, πως «δεν ήταν έξυπνη ιδέα» να θέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μόλις μία ημέρα μετά τη συμφωνία για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Γιώργο Παπαδάκη και στο Πρωινό ΑΝΤ1.