X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να υποδεχτούμε τον Μάρτη με άλλη… διάθεση!

Ant1news

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε μία έξοδο. Επιλέξτε παρέα και μία από τις παρακάτω προτάσεις και «αποδράστε» από την καθημερινότητα.

ΣΙΝΕΜΑ

Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, το Cake με την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον, η καταιγιστική περιπέτεια John Wick και η «Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα» με τον  Τζουντ Λο οι νέες «αφίξεις» στις σκοτεινές αίθουσες. Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλονται και δύο ντοκιμαντέρ: το οικολογικό ντοκιμαντέρ Αρκούδες και το Καιρός για Ήρωες, στο οποίο ο Ροβήρος Μανθούλης συναντά τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τα έβαλε με την CIA.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

ΘΕΑΤΡΟ

Η (παγωμένη) Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Badminton

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, St. Petersburg State Ice Ballet, επιστρέφουν στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, με την «Λίμνη των Κύκνων», το αριστούργημα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του σπουδαίου Κοσταντίν Ρασάντιν.

Η Ζουγανέλη είναι η Εντίθ Πιαφ στο Εθνικό Θέατρο

Η «Πιαφ» της Παμ Γκεμς, ένα οδοιπορικό για τη ζωή της Εντίθ Πιαφ, η οποία σφράγισε το γαλλικό αλλά και το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα με τη θρυλική και αισθαντική φωνή της, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο μύθος της Πιάφ γεννιέται στη σκηνή του "Γκερνί", ενός από τα πιο γνωστά παρισινά καμπαρέ της δεκαετίας του 1930 και περνάει στην αιωνιότητα τριάντα χρόνια μετά, δίνοντας την τελευταία της συναυλία στο διάσημο παρισινό μιούζικ χoλ "Ολύμπια". Η Πιαφ θα ζήσει τη ζωή της κυριολεκτικά μπροστά στα φώτα της σκηνής. Δε θα κρύψει τίποτα και δε θα μετανιώσει για τίποτα. Όλοι οι έρωτες, οι φιλίες, οι πίκρες και οι χαρές της θα γίνουν οι ιστορίες που θα αφηγηθεί στο κοινό της, χρησιμοποιώντας το ανυπέρβλητο χάρισμά της, τη φωνή της.

ΤΕΧΝΗ: Τρεις μεγάλες εκθέσεις κατεβάζουν αυλαία

3D printing

Καπέλα, καρέκλες, τούβλα, προσθετικά μέλη: και τι δεν είδαμε τρισδιάστατα εκτυπωμένο στην έκθεση της Στέγης.  Στις 26/2 (1 μ.μ. ), στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνεται ομιλία για τις εφαρμογές του 3D printing στην ιατρική (μέχρι 1/3 ).

Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο

Λιγοστά τα έργα του Κρητικού στο Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση όμως προσεγγίζει τη ζωή και το περιβάλλον του μέσα από μοναδικά τεκμήρια, όπως η διαθήκη με την τρεμάμενη υπογραφή του (μέχρι 1/3 ).

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης

Εικαστικά έργα, χάρτες, επιστολές μας ταξιδεύουν από το Μπενάκη της Πειραιώς στα χρόνια του Γκρέκο στην Ιταλία. Ο πίνακας «Παιδί που φυσάει ένα αναμμένο δαυλί» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (μέχρι 1/3 ).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Merci από τη Juliette Gréco στο Θέατρο Παλλάς

Η Juliette Gréco, η μεγάλη επαναστάτρια της γαλλικής μουσικής έκφρασης, ξεκινάει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της με τον τίτλο "Merci" με πρώτο σταθμό της, την Αθήνα και το θέατρο Παλλάς, όπου θα εμφανιστεί, την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Με τις συναυλίες που θα δώσει σε Αθήνα, Φρανκφούρτη, Τελ Αβιβ και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, η αγαπημένη «μούσα των υπαρξιστών», θα ευχαριστήσει τους θαυμαστές της για την αγάπη και τον θαυμασμό τους.

Στο Παλλάς θα ερμηνεύσει μερικά από τα τραγούδια της όπως τα: Je jouais sous un banc, Amsterdam, Tard, La javanaise, Couvre-feu. Ο Gerard Jouannest την συνοδεύει στο πιάνο και ο Jean-Louis Matinier στο ακορντεόν

ΧΟΡΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, που θα διεξαχθεί στη Στέγη ως "κορύφωση" του ευρωπαϊκού προγράμματος "Unlimited Access", αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

ΠΑΙΔΙ

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου 

Διαδρομές μοναδικές στον κόσμο των παραμυθιών ενορχηστρώνει κάθε Σάββατο (στις 2 μ.μ. ) το Θέατρο Πόρτα . Τα πιτσιρίκια (ηλικίας 4-8 χρόνων ) κάθονται πάνω στη σκηνή και η Ξένια Καλογεροπούλου, με ιστορίες ασυνήθιστες στις αποσκευές της, τα ταξιδεύει στο θαυμαστό κόσμο της παγκόσμιας προφορικής παράδοσης. Στο τέλος της αφήγησης, ενώ τα παιδιά θα απασχολούνται από τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου, οι γονείς μπορούν να συζητήσουν με τη γνωστή ηθοποιό και σκηνοθέτιδα σχετικά με τεχνικές αφήγησης και τη σημασία της προφορικής αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά.