X

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Χάσαμε το λογαριαμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη…

Σύμφωνα με τον κ. Γιέγκερ, οι έλληνες θα πρέπει να αναρωτηθούν αν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το ενδεχόμενο μιας χρεοκωπίας.

Ant1news

Σκληρή γλώσσα και αυστηρή κριτική από τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος αναφερόμενος στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε πως έκανε τόσες πολλές δηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, που έχει χαθεί πλέον ο λογαριασμός.

Ο γερμανός εκπρόσωπος μια μέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, με τις όποιες προειδοποιούσε ότι μη αποπληρωμή των δόσεων προς την ΕΚΤ συνιστά πιστωτικό γεγονός, ξεκαθάρισε πως ο κ. Σόιμπλε δεν μπλοφάρει, ούτε απειλεί, αλλά προειδοποιεί την Ελλάδα ότι πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Η Αθήνα θα πρέπει να ερωτηθεί αν είναι έτοιμη για μια χρεωκοπία τόνισε με νόημα ο Γιέγκερ και συνέχισε λέγοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες  έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη.

Σχολιάζοντας δε την  κόντρα ανάμεσα σε Ελλάδα από τη μία και Ισπανία και Πορτογαλία από την άλλη σημείωσε, «είναι ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες».