X

Βόμβα Ντε Γκίντος: Εξετάζεται τρίτο πακέτο ως 50 δις. ευρώ για την Ελλάδα

Δήλωση-σοκ από τον Ισπανό Υπ. Οικονομικών για νέα συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας.Διαψεύδει η εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.

Ant1news

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis De Guindos, δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης που θα κυμαίνεται από 30 έως 50 δις. ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε πως η νέα συμφωνία διάσωσης βρίσκεται προ των πυλών και θα προσφέρει στην Ελλάδα τη μέγιστη δυνατή ευελιξία. Σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Παμπλόνα είπε ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική για την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σενάριο ακούστηκε τις τελευταίες μέρες, για ένα νέο δάνειο δηλαδή, το οποίο εκπρόσωπος του ESM το είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκτιμώντας το ύψος του στα 30 δις. περίπου.

Σε αυτό το ποσό, όμως, συμπεριλαμβάνονται οι εκκρεμείς δόσεις από Ε.Ε. και ΔΝΤ, το υπόλοιπο των κονδυλίων του ΤΧΣ και τα κέρδη από τα ομόλογα των κεντρικών τραπεζών SNPs.

Από τότε το θέμα ενός τρίτου δανείου βρίσκεται στο προσκήνιο, με τις αστοχίες του προϋπολογισμού, όπως καταγράφονται πρόσφατα, να αναζωπυρώνουν την φημολογία.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα πάντα με το Reuters, η εκπρόσωπος Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Σιμόν Μποιτέλ, διέψευσε την είδηση λέγοντας «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα».