X

Αποστάσεις κυβερνητικών στελεχών από τις θέσεις Βαρουφάκη

Με κοστολογημένα μέτρα προσέρχεται την Δευτέρα στο Eurogroup η κυβέρνηση. Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί ΦΠΑ και έκτακτης εισφοράς, κρατούν κυβερνητικά στελέχη.

Μετά την σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση, έσοδα και νομοσχέδια, υψηλόβαθμο στέλεχος που μετείχε στη συζήτηση, ερωτηθείς για το εάν είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή, αυτά που είπε ο υπουργός το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, περί μειώσεων και αυξήσεων στον ΦΠΑ και για την έκτακτη εισφορά, απάντησε, στην αρχή: «Ε, όχι !», για να το «μαζέψει» μετά λέγοντας «ρωτήστε τον υπουργό».

Με κοστολογημένα μέτρα την Δευτέρα στο Eurogroup η Κυβέρνηση

Με πλήρες πακέτο μέτρων, θα προσέλθει το Eurogroup της Δευτέρας η ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι άλλες μεταρρυθμίσεις θα είναι κοστολογημένες και ποσοτικοποιημένες και άλλες θα εκφράζουν ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η συνεδρίαση ασχολείται με θέματα που αφορούν το Κυβερνητικό έργο το οποίο όπως επεσήμανε «του οποίου υποσύνολο είναι η συμφωνία με τους τρείς θεσμούς». Τόνισε  πάντως ότι τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις  και τα κόκκινα δάνεια, θα  κατατεθούν κανονικά.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ρωτήθηκε και για το θέμα της ρευστότητας αποφεύγοντας όμως να πάει θέση λέγοντας ότι «το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί».

Κυβερνητικοί Κύκλοι: Δεν έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια

Κύκλοι προσκείμενοι στην αντιπροεδρία διέψευδαν το βράδυ της Δευτέρας, φήμες που ήθελαν την Τετάρτη τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών να φτάνουν στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν συνομιλίες με το ΤΑΙΠΕΔ και γενικότερα την προώθηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στην Κομισιόν «δεν υπάρχει τέτοια αποστολή στα σχέδια» και συμπλήρωναν: «υπάρχουν τακτικές επαφές Κομισιόν και ελληνικών αρχών και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα».