X

Σταθάκης: Ανάγκη για θαρραλέες ενέργειες για τις αδειοδοτήσεις

Παρέμβαση του Γιώργου Σταθάκη στη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, που τέθηκαν επί τάπητος θέματα της Ενιαίας Αγοράς.

Ant1news



Την ανάγκη λήψης θαρραλέων ενεργειών στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς, της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών και τη σημασία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, επισήμανε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν θέματα της Ενιαίας Αγοράς.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη σημασία της Ενιαίας Αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση παρότι διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις που αποτρέπουν την μεγιστοποίηση των οφελών της.

Επεσήμανε, ότι στο στάδιο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί η ΕΕ στην απορρύθμιση σημαντικών τομέων όπως των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, όπου αναπόφευκτα τα κράτη μέλη λειτουργούν σε διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να ομογενοποιήσουμε τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ως βάση  τις καλύτερες πρακτικές που ακολουθούνται και να τις ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά τους τομείς που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την για λήψη μέτρων για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και αμοιβαίας αναγνώρισης, ο Υπουργός τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ληφθούν υπ’ όψιν ως κριτήρια και αυτά της προστασίας των καταναλωτών και της διασφάλισης και ενίσχυσης της θέσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι οποίες - όπως είπε- αποτελούν την ραχοκοκαλιά και την κινητήριο δύναμη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.