X

Φινλανδία: Στέλνει συγκρότημα με σύνδρομο Down και αυτισμό στη Eurovision

Ένα συγκρότημα που σπάει τα στερεότυπα επέλεξε το φινλανδικό κοινό για τη Eurovision.

Ant1news



Η Φινλανδία συγκινεί και δίνει το παράδειγμα. Οι τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης της χώρας ψήφισαν και αποφάσισαν να στείλουν στη φετινή Eurovision ένα συγκρότημα που σπάει τα στερεότυπα.

Ο λόγος για τους PKN ένα συγκρότημα από την Φινλανδία, τα τέσσερα μέλη του οποίου είναι άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό. Ένα συγκρότημα που αποδεικνύει πως όλοι δικαιούμαστε να κυνηγήσουμε το όνειρο μας και να το πραγματοποιήσουμε.

Το συγκρότημα των τεσσάρων ανδρών, που επελέγη από το φινλανδικό κοινό για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στη Βιέννη, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό στη Φινλανδία εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν σε ένα φιλανθρωπικό εργαστήρι το 2009. Γρήγορα δημιούργησαν την μπάντα τους, το μουσικό ύφος της οποίας κινείται μεταξύ heavy metal και punk. Έκτοτε κάνουν αρκετές εμφανίσεις, με μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το 2012 αποτέλεσαν την έμπνευση για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Punk Syndrome», το οποίο περιγράφει πώς ζουν και εκφράζονται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

Στην Βιέννη θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Πάντα πρέπει» και ήδη θεωρούνται φαβορί από πολλά γραφεία στοιχημάτων. «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν επειδή μας λυπούνται. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από όλους τους άλλους. Είμαστε φυσιολογικοί τύποι, με ένα νοητικό μειονέκτημα», δηλώνει ο τραγουδιστής τους Κάρι Ααλτο.