X

Αυτός είναι ο βουλευτής που τηλεφώνησε στην σχολή του Βαγγέλη

Δείτε τι δηλώνει ο Κρητικός βουλευτής, τον οποίο πληροφορίες και φήμες θέλουν να έχει "εμπλοκή" στην εξαφάνιση του Βαγγέλη από τα Ιωάννινα.

Ant1news

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Ναι, τηλεφώνησα όντως στον Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, παρεμβαίνοντας για την υπόθεση ενός σπουδαστή, ωστόσο το τηλεφώνημα αυτό έγινε αρκετό καιρό πριν και δεν έχει σχέση με την υπόθεση του εξαφανισμένου παιδιού από την Κρήτη, τονίζει σε συνομιλία του με τον ΑΝΤ1, ο πολιτικός που "πρωταγωνιστεί", δίχως μέχρι σήμερα να κατονομαστεί, σε πληροφορίες, σενάρια και φήμες γύρω από εμπλοκή βουλευτή στην υπόθεση του Βαγγέλη από την Κρήτη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, από τα Ιωάννινα. 

Όπως είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, όντως είχε παρέμβει για την υπόθεση ενός Κρητικόπουλου, το οποίο όμως δεν έχει σχέση με την υπόθεση. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη, η υπόθεση αφορούσε την έξωση από την Εστία ενός σπουδαστή, ως τιμωρία για βανδαλισμούς που είχε διαπράξει. Καθώς το παιδί ήταν πολύ μακριά από το σπίτι του και δεν είχε που να μείνει, φουντώνοντας την αγωνία των γονιών του.

Όπως δηλώνει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τηλεφώνησε στον Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ζητώντας του να συγχωρεθεί το παιδί και να του επιτραπεί να επιστρέψει στην Εστία της Σχολής, κάτι που όμως δεν έγινε, παρά μόνο όταν μετέβησαν στα Ιωάννινα οι γονείς του παιδιού και παρακάλεσαν γι΄ αυτό τον υπεύθυνο της Σχολής. 

Μάλιστα, για την εμπλοκή Κρητικού βουλευτή στην υπόθεση είχε αναφερθεί και η Έλενα Ακρίτα  σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ενώ χθες δύο βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Κρήτη με ερώτηση τους στη Βουλή ζητούν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του Κρητικού πολιτικού. 

Όπως μάλιστα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαρκογιαννάκης "οφείλει η Πολιτεία, το ταχύτερο δυνατό, να ξεκαθαρίσει το θέμα. Σε ότι με αφορά, πράγματι είχα μια επικοινωνία με το Διευθυντή της Σχολής, όμως ούτε ο χρόνος ούτε το θέμα έχουν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με την εξαφάνιση του μαθητή". 

Η αγωνία για την τύχη του παιδιού κορυφώνεται, καθώς σήμερα για δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται έρευνα πέριξ της Σχολής στα Ιωάννινα και με την συνδρομή drones για εναέριες λήψεις ώστε να καλυφθούν μεγαλύτερες περιοχές στην αναζήτηση για ίχνη του παιδιού.