X

ΕΕ: Περιμένουμε από την Αθήνα ολοκληρωμένες προτάσεις

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί συζήτησης των ελληνικών προτάσεων στο Euro Working Group και ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένονται κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.

Ant1news

Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διπλή διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων καθώς κι ότι αναμένονται κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων. 

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας».