X

Sueddeutsche Zeitung: Αρνήθηκε ο Γιούνκερ έκτακτη συνάντηση με Τσίπρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το αίτημα για τη συνάντηση διατύπωσε ο Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Ant1news

«Άμεσα έκτακτη συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung που επικατλείται πηγές στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο κ. Τσίπρας μέσω τηλεφώνου ζήτησε η συνάντηση να γίνει σήμερα λόγω των πιεστικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όμως το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας προς την Κομισιόν για το τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιούνκερ η είδηση δεν διαψεύστηκε. Εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.

Το φερόμενο αίτημα αφορούσε συνάντηση την Παρασκευή, αλλά μετά την αρνητική απάντηση του Γιούνκερ συμφωνήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνάντησης μετά το Eurogroup της Δευτέρας. 

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία».