X

Αντίθετοι με την πρόταση για «κρυφούς» φορο-ράμπο οι εφοριακοί

Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι, τόνισε η πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Ρεβέκκα Μπασματζίδου.

Ant1news

Αντιδρούν στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο φοιτητές, νοικοκυρές ή ακόμα και τουρίστες, θα περνούν από κάποια βασική εκπαίδευση και θα πραγματοποιούν ελέγχους σε μαγαζιά, όντας… καλωδιωμένοι, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.

«Πιστεύω ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει συμβουλευτεί νομικούς και συνταγματολόγους», δήλωσε στο Mega η Ρεβέκκα Μπασματζίδου, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ και πρόσθεσε: «Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι».

Θα ζητηθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, γιατί το μέτρο θα προστατεύσει υπέρτερο αγαθό που είναι η προστασία των πολιτών, απάντησε στην κ. Μπασματζίδου ο συνταγματολόγος και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η πρόταση για την χρησιμοποίηση πολιτών και τουριστών στο πλαίσιο του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής είναι μια από τις προτάσεις που περιέχονται στη νέα επιστολή που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα.