X

Μητσοτάκης: Ο Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος, πρέπει να τον αλλάξει ο Τσίπρας

Αισθάνομαι ντροπή για τη λίστα που απέστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, οι προτάσεις Βαρουφάκη είναι γελοίες.

Ant1news

Ευθεία επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί επικίνδυνο για τα ελληνικά θέματα τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς αντί να ασκεί μια πολιτική που θα μας φέρει πιο κοντά με τους ευρωπαίους εταίρους μας και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αρέσκεται να δίνει συνεχώς συνεντεύξεις, τις οποίες μάλιστα συχνά αναγκάζεται να ανασκευάζει, καθώς στις περισσότερες υπάρχουν σημεία που δημιουργούν προβλήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζει στον Υπουργό Οικονομικών, ότι δεν έχει ασχοληθεί δεόντως με την ουσία των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν το μόνο σίγουρο δρόμο για να ξεκλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους μας και μάλιστα καλεί τον Πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει θεωρώντας τον επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα.

Στη συνέντευξη του στο BHMAFM, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαία η διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά και αλλαγή ηγεσίας. Άλλωστε αν τεθεί τέτοιο θέμα μπορεί να το αντιμετωπίσουν κι άλλα όργανα του κόμματος, όπως για παράδειγμα η κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, κρίνεται απαραίτητη στη τρέχουσα χρονική συγκυρία, από τον κ. Μητσοτάκη, γιατί είναι απαραίτητη η επαφή με τη βάση, έτσι ώστε να την ακούσουν και να προχωρήσουν μαζί με αυτή στην επόμενη ημέρα της παράταξης.

Ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, υποστήριξε, «Οποιαδήποτε προσφυγή, αυτή τη στιγμή, στη λαϊκή ετυμηγορία, είτε με τη μορφή δημοψηφίσματος είτε με τη μορφή εκλογών, ένα δίλημμα μπορεί να θέσει μόνο: ή θα προσαρμοστούμε στους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα προτείνουμε δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα το ελέγχουν οι πιστωτές μας ή θα βγούμε από το ευρώ και θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα, άλλο δίλημμα δεν υπάρχει».

Τέλος σε ότι αφορά την μέχρι τώρα παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, «Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει ξεκινήσει καλά τη θητεία της, ως Πρόεδρος της Βουλής και νομίζω αυτό είναι κοινός τόπος και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να καταλάβει, κάποια στιγμή, ότι δεν είναι κομματάρχης, είναι Πρόεδρος της Βουλής και αν θέλει να κάνει εσωτερική αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα, τότε θα πρέπει  ενδεχομένως να σκεφτεί αν αυτός ο ρόλος είναι συμβατός με το ρόλο της Προέδρου της Βουλής».