X

Χαρδούβελης: Έβγαλα τα λεφτά μου γιατί φοβήθηκα για την Ελλάδα

Θύμα της κατάστασης δηλώνει ο πρώην Υπ. Οικονομικών, τονίζοντας ότι ενημερώθηκε και ο ίδιος από τον Τύπο.

Ant1news

Όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο, δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Star, σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομά του, με αφορμή δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι έβγαλε στο εξωτερικό καταθέσεις του που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πόθεν έσχες του.

Ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, γιατί φοβήθηκε για την Ελλάδα το 2012.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι έπεσε θύμα, αφού κανένας δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά ενημερώθηκε από τον Τύπο για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τον πρώην Υπουργό, το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).