X

Οι ελληνικές προσδοκίες από το σημερινό Eurogroup

Τρεις νέεες μεταρρυθμίσεις βάζει η Κυβέρνηση στο τραπέζι του Eurogroup, το οποίο, όπως τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου, δεν πρέπει να αναλωθεί σε τεχνικές λεπτομέρεις.

Ant1news

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας τις προσδοκίες της κυβέρνησης από τη σημερινή κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup, τόνιζαν πως το συγκεκριμένο όργανο πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα. Κατά συνέπεια το ζητούμενο είναι η πολιτική πρόοδος και όχι οι τεχνικές λεπτομέρειες. Άλλωστε δεν θα συζητηθεί κάποιο νέο κείμενο καθώς υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει σήμερα επτά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης την ώρα που είναι έτοιμες να παρουσιαστούν κι άλλες στα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού  Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο, με τον οποίο προσδοκά να αλλάξει τη πορεία της χώρας επιτυγχάνοντας την ανάπτυξη.

Στο Μαξίμου πιστεύουν πως έτσι κατορθώνουν να ισορροπήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο, ανάμεσα στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους μας και στην ανάγκη σεβασμού της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Οι δε μεταρρυθμίσεις αφορούν το 2015 και θα αποφέρουν έσοδα χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση της ελληνικής κοινωνίας.

Ως παραδείγματα για τις μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και δεν υπήρχαν στην αρχική λίστα αναφέρονται:

-υποβολή δηλώσεων για παρελθόντα έτη, χωρίς πρόστιμο- μια πρακτική που εφαρμόζεται περιοδικά σε όλη την Ευρώπη.

-Έλεγχος των «τριγωνικών συναλλαγών» που έχουν στόχο τη φοροαποφυγή και

-επιπλέον κίνητρα στους πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις λιανικής με την είσοδα τους σε «λοταρία».