X

Σκουρλέτης: Από μηδενική βάση το νομοθετικό πλαίσιο για τις ευέλικτες μορφές εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα αποκατασταθεί άμεσα τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ant1news

Από μηδενική βάση θα εξετάσει το υπουργείο Εργασίας το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις ευέλικτες μορφές εργασίας, αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη  υπογραμμίζει ότι θα εξεταστούν από την αρχή τόσο η εκ περιτροπής εργασία, όσο και η μερική απασχόληση, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαπιστωθείσες καταχρήσεις και καταστρατηγήσεις.

«Σκοπός μας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους μέσω διαδικασιών διαβούλευσης όπως αυτές προβλέπονται στο ΠΔ 240/2006, ενώ θα ενισχυθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ», σημειώνει και διαβεβαιώνει εκ νέου ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι όροι της, μισθολογικοί και μη, θα εφαρμόζονται, όπως διευκρινίζει, επί όλων των εργαζομένων της χώρας, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού τους ως «θεσμικοί» και «μισθολογικοί», όπως δηλαδή ίσχυε με το Ν. 1876/1990.