X

Κικίλιας: Στη ΝΔ έχουμε αρχηγό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι δυστυχώς οι εσωκομματικές τους ισορροπίες.

Ant1news

Τόσο για τη πορεία της κυβέρνησης, όσο και για τα εσωκομματικά θέματα της Ν.Δ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BHMAFM, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην υπουργός μίλησε εκτενώς για τη μεταναστευτική πολιτική και τους ως τώρα χειρισμούς του κ. Πανούση.

«Στην Ελλάδα της κρίσης και οι παράνομοι μετανάστες, που έχουν κι αυτοί δικαιώματα εξίσου, όπως και οι Έλληνες πολίτες, ζουν στα επίπεδα που μας επιτρέπει η κρίση που βιώνουμε, όπως και ο ελληνικός λαός. Ο καθένας κρίνεται από τις δηλώσεις, αλλά και για τις πολιτικές του πράξεις.

Σε καμία των περιπτώσεων, δεν πιστεύω ότι όταν είσαι ηγέτης ή όταν διοικείς, αδειάζεις υφισταμένους, στους οποίους έχεις δώσει εσύ εντολή ή η συνάδελφος υπουργός, επειδή την έδωσες προφορικά την εντολή. Κι αν πάει κανείς στην ιστορία αυτών των 50 ημερών θα δει ότι οι δυο συναρμόδιοι υπουργοί, μέσω διαταγμάτων της Αστυνομίας, έχουν λειτουργήσει και διοικήσει».

Ο κ. Κικίλιας , αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν επί των ημερών του στο υπουργείο και πως άλλαξε η προγενέστερη αρνητική εικόνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών.

«Η μια υπουργός είπε ότι θα κλείσουν (τα κέντρα κράτησης), ο άλλος ότι θα γίνουν κέντρα ανοιχτής κράτησης. Όταν είσαι νούμερο ένα και διοικείς, πρέπει με παρρησία να παίρνεις την ευθύνη. Πριν υλοποιηθούν (οι πολιτικές), οφείλουν οι αρμόδιοι να τις επεξεργαστούν, να τις κοστολογήσουν, να ξέρουν πώς θα τις υλοποιήσουν, να υπάρχει ένας προγραμματισμός».

Σε ότι αφορά τα της ΝΔ, η στήριξη του κ. Κικίλια στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά ήταν ξεκάθαρη, «Εγώ είπα εντός κοινοβουλευτικής ομάδας ότι αρχηγό έχουμε και θα δώσω κι ένα παράδειγμα: αυτή την εποχή, η χώρα είναι σε πολύ μεγάλη κρίση κι έχει ανάγκη οι θεσμοί της να είναι σταθεροί και να λειτουργούν. Θεσμός είναι και η Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια μίλησε και για τους κινδύνους που συνεπάγεται όλη αυτή η κατάσταση, «Επαναλαμβάνω, όμως, ότι αυτή η κουβέντα όλη, η οποία έγινε, οδηγεί σε έναν δρόμο μίζερο και εσωστρεφή. Προέχει η χώρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα. Προέχει η σωτηρία της και για να μπορέσει να λειτουργήσει υγιώς το πολιτικό σύστημα πρέπει να υπάρχει Αξιωματική Αντιπολίτευση».