X

Κανελλοπούλου: Ο Αρβανίτης απείλησε ότι θα μου κόψει το λαιμό!

Ένταση χθες  στη βουλή με την ανατριχιαστική καταγγελία από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι συνάδελφος της,  της Χρυσής Αυγής, απείλησε τη ζωή της.

Ant1news

Εικόνες που δεν τιμούν το ελληνικό κοινοβούλιο, διαδραματίστηκαν (και) χθες, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τα  επεισόδια ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ευρισκόμενη στο βήμα του ομιλητή, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,μιλώντας ταυτόχρονα για απογόνους των ναζί και του Χίτλερ.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν εντονότατες διαμαρτυρίες από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής και η κ. Κανελλοπούλου υποστήριξε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, έκανε προς  εκείνη τη χαρακτηριστική χειρονομία που σημαίνει ότι θα της κόψει το κεφάλι.

Η κ. Κανελλοπούλου με γραπτή της ανακοίνωση σήμερα τοποθετήθηκε επί του θέματος παραθέτοντας αρχικά το επίμαχο σημείο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

Δεν μας παρακολουθεί η Ιστορία η οποία δεν γεννιέται αν εμείς δεν την γράψουμε. Αυτοί που μας παρακολουθούν είναι οι νέοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα δικά τους παιδιά  Γιατί αυτά είναι η Ιστορία και η Ιστορία είναι δανεική από αυτά. Είναι δανεική η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί αυτών που διέλυσαν την χώρα και πριν από 40 χρόνια. Σ’ αυτούς  χρωστάμε την αλήθεια, σ’ αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».

Η κ. Κανελλοπούλου μάλιστα και με αφορμή δηλώσεις του κ Αρβανίτη στον R/S MAXFM, σχετικά με το πατέρα της ο οποίος έχει αποβιώσει, τον οποίο παρουσίασε ως  σφαγέα και εγκληματία στη περιοχή των Καλαβρύτων, ανακοίνωσε ότι πέρα της πολιτικής καταδίκης του φασισμού, θα οδηγήσει το θέμα στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Αρβανίτης στη εν λόγω ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφέρθηκε όντως στον πατέρα της κ. Κανελλοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «έσφαξε πολλούς αθώους στη περιοχή των Καλαβρύτων». Διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έκανε τη συγκεκριμένη χειρονομία και αναφέρθηκε με  βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε αυτήν, χαρακτηρίζοντας την μεταξύ άλλων ως ανυπόληπτη και ηθοποιό της κακιάς ώρας.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μόνη κόντρα που είχε ο κ. Αρβανίτης χθες στο κοινοβούλιο.Λίγο αργότερα κι όταν ανέβηκε στο βήμα για την δική του ομιλία είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.