X

«Κόντρες» για τα αυτοκίνητα των βουλευτών

Τι λένε αυτοί που αρνήθηκαν να πάρουν, τι απαντούν όσοι πήραν μισθωμένο με leasing αυτοκίνητο από την Βουλή για τις μετακινήσεις τους.

Ant1news



«Μαρσάρουν» οι αντιδράσεις - και εντός Κοινοβουλίου - για την κλήρωση των βουλευτικών αυτοκινήτων, με τις μεγαλύτερες «μπηχτές» να προέρχονται από νεόκοπους ή παλαιότερους εκπροσώπους του έθνους που αρνήθηκαν να πάρουν όχημα μισθωμένο από την Βουλή.

Δεν είναι τυχαίο ότι με ανακοινώσεις και διαρροές έσπευδαν να ανακοινώσουν την στάση τους να μην κάνουν χρήση του βουλευτικού αυτοκινήτου που τους παρέχεται δωρεάν με δαπάνες της Βουλής, ενώ αίσθηση προκαλούν οι λόγοι που κάποιοι βουλευτές, όπως η Κατερίνα Μάρκου προβάλλουν για να δικαιολογήσουν την χρήση του αυτοκινήτου της Βουλής.

Από χθες κυκλοφόρησαν τα ονόματα όσων δεν πήραν όπως του Σταύρου Θεοδωράκη, της Σταυρούλας Αντωνάκου, του Γιώργου Αμυρά, του Παναγιώτη Καρκατσούλη, της Αντιγόνης Λυμπεράκη (από το ΠΟΤΑΜΙ), του Γιώργου Δημαρά, της Ελένης Ψαρρέα, του Νίκου Φίλη, του Μουσταφά Μουσταφά (από τον ΣΥΡΙΖΑ), του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γιώργου Κουμουτσάκου, της Νίκης Κεραμέως, της Φωτεινής Αραμπατζή (από τη ΝΔ), του Νίκου Μαυραγάνη και του Θανάση Παπαχριστόπολου (από τους ΑΝΕΛ), ενώ σήμερα, με επίσημη ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει ότι στους ήδη πέντε βουλευτές του κόμματος, που παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, προστέθηκε και ο βουλευτής Σερρών, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που χθες απουσίαζε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης λόγω υποχρεώσεών του στο νομό Σερρών.

Ωστόσο, η βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, δήλωσε ότι επειδή δεν έχει καν τη δυνατότητα να έχει αυτοκίνητο, χρειάζεται το βουλευτικό αυτοκίνητο. «Προσωπικά εγώ είμαι από αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι αγρότης και στην κυριολεξία έχουμε πάγκο στη λαϊκή, δεν έχω τη δυνατότητα καν να έχω δικό μου αυτοκίνητο, αλλά ο κόσμος επέλεξε εγώ να είμαι στο κοινοβούλιο», ανέφερε σχετικά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, είπε ότι πρέπει να μειωθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα και πως ο ίδιος ως βουλευτής Αθηνών δεν έχει ανάγκη το αυτοκίνητο. «Πρέπει να αφορά κυρίως τους βουλευτές της επαρχίας», είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν πήρε το βουλευτικό αυτοκίνητο ενώ ήταν και ο πρώτος που το είχε επιστρέψει το 2011, σημείωσε ότι οι βουλευτές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αποποιούνται κάποια προνόμια, ενώ άσκησε κριτική σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το βουλευτικό αυτοκίνητο. «Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές δεν ακολούθησαν την παρότρυνση του κυρίου Τσίπρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, που είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αρνήθηκε το βουλευτικό αυτοκίνητο.



Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, που λήγει η σύμβαση leasing που έχει η Βουλή, δεν θα υπάρχει βουλευτής με αυτοκίνητο, καθώς θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. «Πράγματι το αυτοκίνητο είναι πολυτέλεια», αναγνώρισε ο κ. Μιχελογιαννάκης, πρόσθεσε ωστόσο πως «και ο βουλευτής είναι άνθρωπος».