X

Αυτός είναι ο «Ιάσονας», συνεργάτης του Ξηρού

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία της ταυτότητας του και φωτογραφίες του, καθώς και το πλαστό δελτίο ταυτότητας της "Αγγελικής".

Ant1news

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 39χρονου «Ιάσονα», ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου και θεωρείται συνεργός του αρχιτρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού. Ο 39χρονος φαίνεται πως ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε Πυρήνες και Σέχτα, καθώς και ο εγκέφαλος του σχεδίου δολοφονίας του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρόκειται για τον ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Ηλία και της Βασιλικής, που γεννήθηκε την 10-09-1976 στην Αθήνα.

Ο 39χρονος συνελήφθη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας είναι ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικής.



Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Εν τω μεταξύ, η «αποκρυπτογράφηση» των κωδικοποιημένων ηλεκτρονικών επιστολών που αντάλλασαν μεταξύ τους η Αγγελική Σπυροπούλου, ο «Ιάσονας», ο Ξηρός και οι έγκλειστοι «Πυρήνες», ρίχνουν φως στο σχέδιο απόδρασης μετά την επίθεση που θα γινόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων.