X

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα από τη νέα γενιά

Η Εθνική Τράπεζα βραβεύτηκε για την ουσιαστική διασύνδεσή της με τη νέα γενιά.

Ant1news



Ως τράπεζα πρώτης επιλογής, μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών, αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα από όσους νέους αναζητούν εργασία και επαγγελματική καριέρα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Kariera.gr, που απένειμε και σχετικές βραβεύσεις.

Η διάκριση «αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση της νέας στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας, που στοχεύει στην αποτελεσματική και ουσιαστική διασύνδεσή της με τη νέα γενιά για την αξιοποίηση της έμπνευσής τους, των νέων ιδεών και καινοτόμων πρακτικών. Επιβεβαιώνει και την απόφασή της να επενδύσει δυναμικά στη νέα γενιά. Η Εθνική Τράπεζα προσαρμόζεται στο νέο απαιτητικό και ιδιαίτερα μεταβλητό περιβάλλον και μεταλλάσσεται από έναν γραφειοκρατικό οργανισμό σε μία σύγχρονη και αποτελεσματική εταιρία, που στο κέντρο της έχει τον άνθρωπο – τον πελάτη, τον εργαζόμενο, το συνάνθρωπό μας», ανέφερε ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου κ. Βασίλης Γαβρόγλου, κατά την τελετή βράβευσης.

«Ενδεικτικά στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν εσωτερικά προγράμματα για την αξιοποίηση των νέων ταλαντούχων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης. Συστήθηκε η Ακαδημία Πίστης, μια πρωτοποριακή εσωτερική σχολή, με στόχο να παρέχει εξειδικευμένη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου και να ενισχύσει τη νοοτροπία συνετής διαχείρισης κινδύνων στο προσωπικό όλων των βαθμίδων, που αντικείμενό τους έχουν τις εταιρικές πιστοδοτήσεις. Σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν τα προγράμματα πρακτικής άσκησης i-work@nbg, τα οποία απευθύνονται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων, με τις προσφερόμενες θέσεις για το 2015 να ανέρχονται σε 100. Ενισχύθηκε σημαντικά η προσφορά θέσεων μαθητείας σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ξεπερνώντας τις 1.400. Και αυτά, πέραν των πρωτοβουλιών προκήρυξης θέσεων για αποφοίτους Πανεπιστημίων αλλά και προσφοράς υποτροφιών και εργασίας σε μεταπτυχιακούς στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΤΕ-ΙΚΥ 2+2», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας τονίζεται πως «όραμα της Εθνικής Τράπεζας είναι, όχι μόνο να δώσει ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους ανθρώπους, αλλά να "χτίσει" μέσα στην κρίση την επόμενη γενιά ηγετικών στελεχών της ελληνικής οικονομίας. Αυτή είναι η σημερινή νέα γενιά, που την επόμενη δεκαετία θα στελεχώνει μεγάλους οργανισμούς και πολυεθνικές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και θα φέρει μια νέα νοοτροπία και προοπτική».