X

«Αστυνομικός» παρακολουθούσε το Γιακουμάκη μέσα στη σχολή

Η διεύθυνση είχε επιστρατεύσει ένα 30χρονο σπουδαστή που προερχόταν από τη σχολή αστυνομίας για να διαπιστώσει αν γίνονταν επεισόδια bullying σε βάρος του.

Ant1news

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φώς για την υπόθεση της εξαφάνισης του φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της σχολής είχε «επιστρατεύσει» ένα συμφοιτητή του να παρακολουθεί προκειμένου να εντοπίσει πιθανά κρούσματα bullying σε βάρος του κρητικού φοιτητή.

Ο 30χρονος συμφοιτητής του κατάγεται από αγροτική περιοχή της Νοτίου Ελλάδος και διέκοψε τις σπουδές του στη Σχολή Αστυνομίας στο τελευταίο έτος προκειμένου να γίνει τυροκόμος για ασχοληθεί με τη μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα που ανήκει στην οικογένεια του.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έμενε αρχικά σε ένα τρίκλινο δωμάτιο, μαζί με ένα μακρινό συγγενή του και τον φερόμενο ως «αρχηγό» της ομάδας των Κρητικών, ο οποίος υπηρετεί σήμερα τη στρατιωτική του θητεία στα Γιάννενα. Η διοίκηση της σχολής μετά τα επεισόδια σε βάρος του Γιακουμάκη αποφάσισε να του αλλάξει δωμάτιο και τον τοποθέτησε μαζί με ένα 19χρονο σπουδαστή από τη Μυτιλήνη.

Ο  30χρονος που έμενε ακριβώς απέναντι δεν διαπίστωσε κάποιο επεισόδιο σε βάρος του Γιακουμάκη και δεν ανέφερε τίποτα σχετικό στη διοίκηση. Οι μαρτυρίες των συμφοιτητών του μιλάνε για ένα παιδί ιδιαίτερα εσωστρεφές, ενώ τη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, είχε πάρει τους βαθμούς του και εμφανιζόταν πολύ στενοχωρημένος, παρά το γεγονός ότι αυτοί δεν ήταν χαμηλοί.

Τα στόματα των σπουδαστών πάντως ανοίγουν στις συμπληρωματικές καταθέσεις που δίνονται στην αστυνομία και ο φάκελος της προανάκρισης δεν αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες. Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση και ενημερώθηκε για το υλικό της προανάκρισης, ενώ σήμερα-αύριο αναμένεται να πάρει στα χέρια του την πορισματική έκθεση της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενήργησε η τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με την οποία συνέβησαν περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο ίχνος του σπουδαστή.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν χθες να γίνει νέα έρευνα με σόναρ στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας, ενώ σε περιορισμένη έκταση γύρω από τη Γαλακτοκομική Σχολή έψαξαν αστυνομικοί και δυνάμεις των ΕΚΑΜ.