X

Στουρνάρας: Κινδυνεύουν να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού

"Η αβεβαιότητα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική οικονομία", σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ. "Πρέπει να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας".

Ant1news

"Η αβεβαιότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική οικονομία" τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της οικονομίας και να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. 

"Ήμασταν το γ΄ και δ΄ τρίμηνο η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ευρωζώνη", επισήμανε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι "πρέπει να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας και να γίνουμε ακόμη πιο φιλικοί προς τους επενδυτές". 

Ετσι, "η ταχύτερη δρομολόγηση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών" θεωρούνται προτεραιότητα κατά τον διοικητή της ΤτΕ ΕΛΛ -2,24%. "Όχι μόνο γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και γιατί δίνουν σαφές μήνυμα στις διεθνείς αγορές". 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα «πρέπει να συσταθεί μία εταιρία ειδικού σκοπού για να διαχειριστεί τα προβληματικά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια, αφού η ανάκαμψη της οικονομίας από μόνη της δεν αρκεί για να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους". Ωστόσο, όπως είπε "δεν πρέπει να χρηματοδοτηθεί ούτε από τις ίδιες τις τράπεζες ούτε από τον προϋπολογισμό. Χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση. Και ενεργή διαχείριση των δανείων με την βοήθεια του κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ, που αποτελεί τον οδικό χάρτη". 

Όπως ανέφεραν πηγές της ΤτΕ οι εταίροι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να εκδώσουμε άλλα έντοκα, εάν δεν εφαρμόσουμε την συμφωνία.