X

Άρχισαν οι συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα

Οι πρώτες επαφές με τους εμπειρογνώμονες των δανειστών θα προετοιμάσουν το έδαφος για τη διαβούλευση. Που εστιάζονται οι συζητήσεις.

Ant1news



Αναγνωριστικές ως προς τα πρόσωπα, τα χρονοδιαγράμματα και τον τρόπο οργάνωσης των διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και των ελληνικών αρχών, είναι οι πρώτες επαφές των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ομοιόβαθμων τους  στελεχών των ελληνικών υπουργείων, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα.

Η αποστολή των εμπειρογνωμόνων των δανειστών, η οποία αριθμεί σε αυτήν την φάση γύρω στα 15 άτομα, έχει καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο οποίο μετέβησαν το πρωί στελέχη κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αρχίσουν οι μεταξύ τους επαφές.

Στην Αθήνα βρίσκονται κλιμάκια που θα εξετάσουν κατά προτεραιότητα την δημοσιονομική κατάσταση του Δημοσίου και την εικόνα στην πραγματική οικονομία, με στόχο να υπάρξει διαβούλευση για την πορεία βασικών δεικτών της οικονομίας και κυρίως να προσδιοριστεί το δημοσιονομικό κενό του 2015 και τα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί, ώστε να προκύψει ισοσκελισμένος ο Προϋπολογισμός, όπως προβλέπεται και στην συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν τα στελέχη των εταίρων και δανειστών, πολιορκείται από δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους.

Από Δευτέρα αναμένονται στην Αθήνα νέες αφίξεις εκπροσώπων των δανειστών, με στελέχη εξειδικευμένα στις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί και η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού μέχρι τα μέσα του 2016.